Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan RESET-eljük a HTC Kaiserünket?

 

 

 

Soft Reset: (röviden: SR, újraindítás)

 A stylus-szal hajtjuk végre ezt a műveletet; a készülék alján található(a miniUSB csatlakozó jobb oldalán) kis lyukba egy határozott, de nem durva mozdulattal belenyomjuk a hegyét.
 

Eredménye: a PDA újraindul, bennragadt ciklusok leállnak, és felszabadul némi memória akár csak a PC-ken a reset gombbal.

 

Hard Reset: (röviden: HR, teljes formázás)

 

Nyomd meg és tartsd lenyomva mindkét SoftKey-t (Internet Explorer és a Levél ikon feletti két gomb " - " jellel feliratozva). A Sytlus-szal nyomd meg és tartsd is benyomva a reset gombot (lásd: Soft Reset). Mindhárom gombot tartsd lenyomva ameddig ki nem alszik minden világítás, majd, ereszd el a Stylus-szal a reset gombot, de közben a Soft Key-ek legyenek továbbra is lenyomva. Ha ezt a feliratot látod a kijelződőn:

"This operation will delete all your personal data, to manufacturer default" akkor eleresztheted a Soft Key-eket. Végezetül, nyomd meg a Hívás (Zöld) gombot, vagy ha mégsem akarsz formázni, akkor bármelyik másik gombot kell megnyomnod.

 

Eredménye: Teljes gyári mód visszaáll, minden saját adat törlődik a PDA memóriájából. A Storage Card adatai nem vesznek el, viszont érdemes kiszedni Hard Reset alkalmával, csak úgy mint ROM Flash-eléskor (erről később).

 

Bootloader: (Bootolásért felelős része a ROMnak)

 

Nyomd meg és tartsd is lenyomva a Kamera gombot. A Sytlus-szal nyomd meg és tartsd is benyomva a reset gombot (lásd: Soft Reset). Engedd el mindkét gombot, ha előjött a 3 színű (piros, zöld, kék) hátteret.

 

Eredménye: Beléptél Bootloader módba. Itt le tudod olvasni az IPL/SPL számodat, valamint innen szokás ROM-ot is frissíteni, valamint ha valami nagy baj történik a géppel, akkor egy bizonyos MTTY.exe nevű programmal lehet tesztelni, hogy mennyire sérült ez a bizonyos ROM, vagy a Bootloader.

 

 

 

Gyorsbillentyűk

 

 

 

Screen Align / Érintőképernyő kalibrálás - Nyomd meg a középső (4 irányú gombok közötti) gombot és az Internet Explorer gombot (a bal oldali Soft Key alatt)

 

Eredménye: Itt kalibrálhatod az érintőképernyő tájolását, ha az nem megfelelő (nem pontosan ott érzékeli a gép a Stylus nyomását az LCD képernyőn, mint ahova böksz)

 

Quick Lock / Gyors Lezárás - Nyomd meg és tartsd lenyomva a hívásbefejező (letesz, piros) gombot 3 másodpercen keresztül.

 

Eredménye: Billentyűk lezáródnak, és az akkumulátorteljesítmény konzerválása érdekében a legalacsonyabb lesz a háttérvilágítás.

 

 

 

Megjegyzés: vannak programok, melyekkel könnyedén konfigurálhatjuk a HWgombjainkat. Később részletesen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A "Császár" rendre lefagy

(archivalo, 2010.09.16 14:18)

Köszönöm az eddig felrakott infókat, de most egy speciális gond megoldására kéne valami 5let... A Kaiiserem minden egyes alkalommal, ha az USB csatlakozót belé dugom, lefagy: lett légyen ez töltés, vagy ActiveSync. A HR-rel már visszalltam a gyári működésre, ott a helyzet nem áll elő... A készülék azonban ebben az üzemállapotban nem igazán T-Mobile kompatibilis és ráadásul a QuickGPS sem használható - adatcsatlakozási hibával lefagy. Hozzá kell tennem, hogy nincs nagy bajom az angol windows-ával, bár a magyart már jobban megszoktam és természetszerüleg ezt sem tudom felrakni HR után...
Ha pedig egy backupolt állapotot állítok vissza, akkor megint jön a fagyás. Nincs tipp arra, micvel lehetne ismét használható kütyüt faragni belőle?

Alap

(Dávid, 2010.07.12 22:53)

János,a feloldáshoz tedd ki a képernyőre a megfelelő gombot.: Start-beállítások-today-Items-Device lock, erre egy pipa..

b1317

(János, 2010.04.30 16:42)

A quick lockot,hogy lehet feloldani
Köszönöm

Nem publikus

(laszlou, 2008.12.06 00:17)

Köszönöm az információt, csak 10 perce találtam az oldalt, de már tanultam ezt, azt!